Tuotantolinjojen CE -merkintä

Tuotantolinjojen CE -merkintä nopeasti ja tehokkaasti

Tuotantolinjojen CE -merkintä on vaatimus, joka saattaa yllättää. Teollisen valmistuksen prosessien yksittäiset koneet ovat nykyisin lähes poikkeuksetta valmiiksi CE -merkittyjä, mutta kun laitteita muokataan, yhdistellään, varustetaan uudella ohjauksella, kuljettimilla ja erilaisilla lisälaitteilla, muodostuu uusi kokonaisuus, jonka riskit ja vaatimustenmukaisuus on arvioitava dokumentoidusti. Tällainen eri valmistajien koneita yhdistämällä luotu konelinjasto on siis CE -merkittävä uutena kokonaisuutena.

Tyypillisiä tilanteita, joissa tuotantolinjojen CE -merkitsemisvaatimus tulee ajankohtaiseksi, ovat kokonaisuuteen lisättävät erilaiset räätälöidyt ratkaisut, kuten nostolaitteet, kappaleenkäsittelylaitteet, robotit, lisälaitteet ja muut varusteet, jolloin tuotantolinjasta muodostuu uudenlainen koneiden ja laitteiden muodostama kokonaisuus. Yksittäisten koneiden CE -merkinnät eivät tällöin enää riitä takaamaan koko tuotantolinjan turvallisuutta, vaan valmiille tuotantolinjalle on tehtävä dokumentoidusti riskien arviointi, vaatimustenmukaisuuden tarkastelu ja käyttöönottotarkastus.

Ota yhteyttä

Pystymme tekemään tarvittavat toimenpiteet ja ohjaamaan tuotantolinjojen CE -merkintään johtavia muutoksia nopeasti ja tehokkaasti, myös lyhyellä varoitusajalla.

Palveluesite: Tuotantolinjojen CE -merkintä (pdf)

Ota yhteyttä niin kerromme mielellämme lisää