Tuotantolinjojen CE -merkintä

Tuotantolinjojen CE -merkintä on vaatimus joka tulee joillekin yllätyksenä. Teollisen valmistuksen prosessien yksittäiset koneet ovat nykyisin yleensä valmiiksi CE -merkittyjä, mutta kun laitteita muokataan, yhdistellään ja varustetaan uudella ohjauksella ja laitteilla, muodostuu uusi kokonaisuus jonka riskit ja vaatimustenmukaisuus on arvioitava dokumentoidusti.

 

Tyypillisiä tilanteita, joissa tuotantolinjojen CE -merkintä tulee ajankohtaiseksi ovat kokonaisuuteen lisättävät erilaiset räätälöidyt ratkaisut, kuten nostolaitteet, kappaleenkäsittelylaitteet, lisälaitteet ja muut varusteet, jolloin tuotantolinjasta muodostuu uudenlainen koneiden ja laitteiden muodostama kokonaisuus. Yksittäisten koneiden CE -merkinnät eivät tällöin enää riitä takaamaan koko tuotantolinjan turvallisuutta, vaan valmiille tuotantolinjalle on tehtävä dokumentoidut riskien arviointi ja vaatimustenmukaisuuden tarkastelu.

Pystymme tekemään tarvittavat toimenpiteet ja mahdollisesti tarvittavien muutosten konsultoinnin nopeasti ja tehokkaasti, myös lyhyellä varoitusajalla.

Ota yhteyttä niin kerromme mielellämme lisää.