Toimintajärjestelmien kehittäminen

Pakkopullaa ja byrokratiaa?

Tuntuuko ettei kehitystä enää tapahdu? Muitakin kiireitä olisi…

Toimintajärjestelmien kehittäminen ei aina ole helppoa. Valitettavan tyypillistä on, että toimintajärjestelmä on alunperinkin laadittu kuvaukseltaan turhan vanhanaikaisesti; yksityiskohtaiseksi, kankeaksi ja teoreettiseksi. Kun tähän yhdistetään pakolliset sisäiset auditoinnit, johdon katselmusket sekä virallisen oloiset, vuosittain tehtävät sertifioinnin seuranta-auditoinnit, on lopputuloksena usein pelkkä dokumenttikokoelma, joka ei pysy muuttuvien käytäntöjen mukana, ja johon kukaan ei halua tai uskalla koskea.

Uskalla parantaa toimintaa ja sen kuvauksia

Yleisimmin kehittämisen vaikeudeksi koetaan epävarmuus siitä, voiko tietyn muutoksen tehdä sertifiointikelpoisuutta menettämättä?

Olemme erikoistuneet ravistelemaan historian pölyt vanhanaikaisista toimintamalleista ja niiden kuvauksista. Toimintajärjestelmien kehittäminen aloitetaan haastattelemalla asiakastamme. Kartoitamme muutostavoitteet, arvioimme nykytilan ja teemme kiinteähintaisen kehitysehdotuksemme. On aivan yleistä että käsittelyssämme henkilöstö kokee toimintajärjestelmän uudistuvan liiketoimintaa tukevaksi ja 600 -sivuinen sertifioidun toimintajärjestelmän dokumenttikokoelma muuttuukin parissa päivässä visuaaliseksi ja helppokäyttöiseksi 100 -sivuiseksi sähköiseksi kokonaisuudeksi -sertifiointikelpoisuutensa säilyttäen.

Mitään ohjelmistohankintoja ei tarvita

Ellei asiakkaamme jo käytä jotakin dokumenttien hallintaohjelmistoa, suosimme dokumenttien sähköistä linkitystä Office -perusohjelmilla. Asiakkaamme saa työmme tulokset käyttöönsä sähköisesti linkitettyinä ilman lisäkustannuksia. Vanhasta mappikokoelmasta syntyy tiivis, helposti verkossa, muistitikulla tai muulla tallennusvälineellä jaettava ja kätevästi ylläpidettävä sähköinen kokonaisuus. Mitään uusia ohjelmistoja ei siis tarvitse hankkia.

Palvelumme kattavat tyypillisimmät kehittämistarpeet laadunhallinnan, ympäristöasioiden hallinnan, työturvallisuusjärjestelmien, lääkelaitteiden, elintarviketurvallisuuden sekä tietoturvallisuusjärjestelmien kehittämisnäkökulmista. Olemme luoneet useita omia työkaluja, jotka palvelevat asiakkaitamme, toimivat kehitystyön runkona ja täyttävät myös sertifioijan odotukset.

Ota yhteyttä niin kerromme lisää kattavasta palveluvalikoimastamme.