Toimintajärjestelmien kehittäminen

Tuntuuko ettei kehitystä enää tapahdu?

Toimintajärjestelmien kehittäminen ei aina ole helppoa. Valitettavan tyypillistä on että toimintajärjestelmä on alunperinkin laadittu kuvaukseltaan turhan vanhanaikaisesti; yksityiskohtaiseksi, kankeaksi ja teoreettiseksi. Kun tähän yhdistetään virallisen oloiset, määräajoin tehtävät sertifioinnin seuranta-auditoinnit, on lopputuloksena usein pelkkä dokumenttikokoelma, joka ei pysy muuttuvien käytäntöjen mukana ja johon kukaan ei halua tai uskalla muutosmielessä koskea. Yleisimmin kehittämisen vaikeudeksi koetaan epävarmuus siitä, voiko tietyn muutoksen tehdä sertifiointikelpoisuutta menettämättä?

Olemme erikoistuneet ravistelemaan historian pölyt vanhanaikaisista toimintamalleista ja niiden kuvauksista. Toimintajärjestelmien kehittäminen aloitetaan haastattelemalla asiakastamme. Kartoitamme muutostavoitteet, arvioimme nykytilan ja teemme kiinteähintaisen kehitysehdotuksemme. On aivan yleistä että käsittelyssämme henkilöstö kokee toimintajärjestelmän uudistuvan liiketoimintaa tukevaksi ja 600 -sivuinen sertifioidun toimintajärjestelmän mappikokoelma muuttuukin parissa päivässä visuaaliseksi 100 -sivuiseksi sähköiseksi kokonaisuudeksi -sertifiointikelpoisuutensa säilyttäen.

Ellei asiakkaamme jo käytä jotakin dokumenttien hallintaohjelmistoa, suosimme dokumenttien sähköistä linkitystä Office -perusohjelmilla. Asiakkaamme saa työmme tulokset sähköisesti linkitettyinä ilman lisäkustannuksia. Vanhasta mappikokoelmasta syntyy tiivis, helposti verkossa, muistitikuilla tai DVD -muodossa jaettava ja kätevästi ylläpidettävä sähköinen kokonaisuus. Mitään uusia ohjelmistoja ei tarvitse hankkia.

Palvelumme kattavat tyypillisimmät kehittämistarpeet laadunhallinnan, ympäristöasioiden hallinnan, työturvallisuusjärjestelmien, lääkelaitteiden, elintarviketurvallisuuden sekä tietoturvallisuusjärjestelmien kehittämisnäkökulmista. Olemme luoneet useita omia kehittämistyökaluja jotka palvelevat käyttäjiään, toimivat kehitystyön runkona ja täyttävät myös sertifioijan odotukset.

Ota yhteyttä niin kerromme lisää kattavasta palveluvalikoimastamme.